Kod Adı: Angel (2019)

Yayın tarih: 21 Ağustos 2019 (Birleşik Krallık)
Yönetmen: Ric Roman Waugh
Film türü: Aksiyon
Film müziğinin bestecisi: David Buckley
Seneryo: Katrin Benedikt, Creighton Rothenberger

Aksiyon filmi denildiğinde aklınıza ne geliyorsa bu film işte tam da o. Yani ben aksiyon filmi olarak bu filmde aradığımı buldum diyebilirim. Film başladığında bir suikast işleniyor ve gizli servis üyesi Mike Banning bu suikastten sorumlu tutuluyor. Bu kısma kadar bence film oldukça klasik bir başlangıç yapıyor. Bu aşamadan sonra filmin kahramanı artık büyük bir mücadeleye giriyor. Filmi izlerken bu mücadeleyi izleyiciler olarak yaşıyorsunuz.
Filmi izlemeye gitmeden önce film hakkındaki bilgilere baktığımı söyleyeyim. Aksiyon filmi önerileri içerisinde bu filmi ilk sıralarda gördüm. Bunun sebebi için yönetmenin geçmişine baktığımda bu konuda oldukça tecrübeli biri olan Ric Roman Waug’u gördüm. Film yönetmenin daha önceki tecrübelerinin bu filmi çok çok kaliteli hale getirdiğini söyleyebilirim.

Film önerileri listelerinde aksiyon kategorisinde ilk sıralarda yer alan Kod Adı: Angel her anı gerçekten aksiyon dolu bir film. İzlerken sürekli adrenalin söz konusu. Ben bu tür filmlerde aralarda biraz kulaklarımı, zihnimi dinlendirmeyi sevsem de bu filmdeki koşuşturmaca bana çok abartı gelmedi. Sürekli koşuşturmacanın olduğu filmi son anına kadar beğenerek izledim.
Kod Adı: Angel filminde dikkatimi çeken noktalardan biri de bu tür filmlerde hep kahramanın en yakınında olan kişi düğüm olan yani ajan olan kişi olarak çıkıyor ya işte bu filmde de bu şekilde. Mike Banning’in en yakınındaki kişinin ajan çıkması biraz senaryoyu sıradan bir film senaryosu haline getirmiş. Bu kısımda daha yaratıcı bir fikir ortaya atılabilirdi.

Filmi izlerken kahramanın yanına yeni bir kahraman eklendiğiniz gördüm. Bu kişi de Mike Banning’in babası. Baba inzivaya çekilmiş ama savaşçı ruha sahip biri. Oğlu yanına sığınınca tüm gücüyle onu korumaya alıyor. Teknolojiyi kullanıp kulübeye yaklaşanları gören baba gelenleri kurduğu tuzaklarla engelliyor. Film ile ilgili son olarak söyleyeceğim biraz heyecan arıyorsanız ve filmden çıktığınızda nefes nefese kalmak istiyorsanız bu filmi izleyin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.