Aquaman (2018)

Aquaman ile Bilmediğimiz gizemli diyara gidiyoruz, izlemekten çok keyif aldığım mükemmel bir film önerisi karşınızdayım. Öncelikle film hakkında biraz bilgi vereceğim ardından filmin içeriği ve konusundan bahsedeceğim sizlere. Aquaman, 1934 yılında kuruluan DC Comics Amerikalı bir çizgi roman şirketinin karakteridir. DC Comics şirketi çizgi roman sektörünün en büyük ve eski şirketlerinden birisidir. Superman, Batman, Wonder Woman gibi hepimizin bildiği bu karakterlerde DC Comics ile hayat bulmuştur. Filmimizin konu aldığı çizgi romana göre Aquaman, vücudu çok dayanıklıdır, Atlantis şehrinde yaşayan tek sarışın kişi olduğundan oradan kovulmuştur. Okyanusta yaşayan tüm canlılarla iletişim kurup hükmedebilir. Suyun altında ise çok hızlı hareket eder. En marifetli ustalar tarafından yapılan mızrağı ise en Atlantis’in en güçlü silahlardan biridir.

Atlantis kraliçesi Atlanna (Nicole Kidman) bir gün karaya gelir ve yaralıdır, deniz feneri bekçisi Tom Curry onu kıyıda bulup yaralarını iyileştirerek güvenini, sevgisini kazanır. Atlantis’e geri dönmeyen kraliçesi Atlanna, yıllar sonra bir çocuk dünya’ya getirir ve ona Arthur ismini verirler. Arthur kraliçenin ilk oğlu ve Atlantis tahtının gerçek varisidir. Atlantis kraliçelerinin izini sürüp onu geri götürmek için karaya geldiklerinde ise kraliçe Atlanna oğlunu güvende tutabilmek için Atlantis’e geri dönmüştür. Oğulları Arthur Curry ise doğuştan hakkı olan taht için hiçbir hak iddia etmeden karada hayatını sürdürmektedir. Yıllar sonra Arthur büyüyüp Aquaman olarak anılmaya başlandığında Atlantis’den gelen prenses Mera, hakkı olan krallığı alması için onu ikna etmeye çalışır. Kraliçe Atlanna’nın ikinci oğlu ve Arthur’un kardeşi Orm karada yaşayan insanlara savaş açmaya karar vermiştir. Arthur’un hakkı olan tahta geçmemesi bu savaşı durdurmak için tek umutlarıdır.

Aquaman filmini IMAX ile izleme şansım oldu ve gerçekten bir görsel şölendi. Hikayesi, efektleri, oyunculuklar her şeyiyle takdiri hak eden bir yapım olmuş. Aquaman 2 ne zaman çıkacak diye bir soru aklımda şimdiden belirmeye başladı, umarım yakın zamanda açıklanır diyorum.. Sıkılmadan izleyeceğinizi düşünüyorum ve imkanınız varsa sinemada izlemenizi tavsiye ederim.

FRAGMAN

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.