Aynı Yıldızın Altında – The Fault in Our Stars (2014)

Film Türü : Dram IMDb +7 Romantik Şiddetle Tavsiye
Yapım Yılı : 2014
Süre : 2 Saat 6 Dakika
Oyuncular : Shailene Woodley Ansel Elgort Nat Wolff

Dram filmine örnek olabilecek filmlerden bir tanesi de ‘The Fault in Our Stars’ (Aynı Yıldızın Altında)’dır. Film, romantik/dram türlerinin önemli temsilcilerinden birisidir. Oyuncu kadrosu oldukça iyi olan film senaryosu ile de bir hayli dikkat çekiyor. Filmde 16 yaşındaki bir kanser hastası gencin dram yüklü hayatında değinilmektedir.

The Fault in Our Stars Filminin Oyuncuları
Aynı Yıldızın Altında, John Green’in aynı adla yayını yapılan romanının film uyarlamasıdır. Filmin yönetmenliğini John Boone üstlenirken, filmin uyarlamasını ise Scott Neustadter ve Michael H.Weber yapmıştır. Çok sayıda başarıya imza atan filmin başrollerini Shailene Woodley ve Ansel Elgort paylaşmıştır. Filmde aşk ve ölüm temaları beraber işlenmiş ve film izleyicilerden tam not almıştır. Kitap ve film arasında bazı farklar bulunmaktadır. Filmin çekimleri 2013 senesinde başlamış ve film 2014 senesinde vizyona girmiştir.

The Fault in Our Stars Filminde Neler Oluyor?
Aynı Yıldızın Altında, 16 yaşındaki Hazel Grace Lancester’ın hayatını konu almaktadır. Hazel, 3 yıldır tiroid kanseri ile mücadele etmektedir ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında oksijen tüpü taşımaktadır. Kanserli hastaların bulunduğu destek grubunun toplantısına gittiğinde Augustus isimli bir genç adamla tanışır. Augustus daha önce beyin tümörüyle mücadele etmiş ve bu mücadele sırasında bir bacağını kaybetmiştir. Hazel ve Augustus beraber vakit geçirmeye başlarlar ve zaman geçtikçe birbirlerine âşık olurlar. Hazel, akciğer tedavisi için hastaneye yatırılır ve Augustu onu burda hiç yalnız bırakmaz. Hazel’ın çok istediği bir hayali hayata geçirmek isteyen Augustus, Hazel ile beraber bir yola çıkmaya karar verir. Çift beraber Amsterdam’a gidecek ve Hazel Grace’in en sevdiği yazar olan Peter Van Hounen’ı bulmaya çalışacaktır. Olaylar planlananların dışında gelişir ve Augustus bu seyahatte Hazel Grace’e beklemediği bir itirafta bulunur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.