Forrest Gump (1994)

Film Türü : Dram IMDb +7 Romantik Şiddetle Tavsiye
Yapım Yılı : 1994
Süre : 2 Saat 22 Dakika
Oyuncular : Tom Hanks , Robin Wright ,Gary Sinise

Boş zamanlarımızı geçirmek için yapmış olduğumuz bazı etkinlikler mevcuttur. Herhangi bir hobiye sahipsek hobimizi devam ettirebilir, yemek yapabilir, müzik dinleyebilir ve film izleyebiliriz. Bunların içerisinde en yaygın olanı film izlemektir. Dram, romantik türünde de pek çok başarılı film bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de başrolünde başarılı oyuncu Tom Hanks’in bulunduğu Forrest Gump filmidir. Zekâ düzeyi normalin çok altında olan bir adamın annesine olan bağlılığını tek arkadaşı ile olan ilişkilerini konu edinmektedir. Forrest hayata diğer insanlardan oldukça farklı şekilde gelmiştir. Ancak onun farklılığı yaşama olan bağlılığını etkilememiştir. Forrest’in hayat hikâyesi oldukça etkileyicidir. Forrest yapmış olduğu hareketlerle hâlbuki izleyiciye farklı mesajlar vermektedir.

Forrest Gump’ta Neler Oluyor?
Film, Amerikalı bir adam olan Forrest’ın 60 ve 70’li senelerde geçen hayatını konu edinmektedir. Forrest IQ seviyesi normalin altında olarak dünyaya gelmiştir. Annesini rol model almakta ve hayatta elde etmiş olduğu başarılarının, karakterinin kısaca kendisine dair her şeyin annesinin sayesinde olduğuna inanmaktadır. Annesi, ölümüne az bir zaman kala dahi Forrest’a hayata dair birkaç cümle söylüyor.

Forrest’ın en yakınında olan bir diğer kişi ise en yakın arkadaşı, aşkı ve dostu olan Jenny. Forrest Jenny’i gördüğü an ona âşık olur. Gump, aralarında Elvis Presley, Nİxon ve Kennedy’nin de bulunduğu çok sayıda ünlü isimle şans eseri tanışır. Forrest Gump Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına ve Vietnam Savaşı’na da tanık olur, hatta rol de alır. Gump bütünüyle tesadüf eseri olarak yapmış olduğu tüm bu şeylerin çok önemli sonuçları olacağından da habersizdir.

Forrest Gump Oyuncuları
Tom Hanks’in en fazla bilinen filmlerinden biri olan Forrest Gump’ın IMDb puanı sekiz.sekiz’dir. Film 1994 senesinde çekilmiş ve film eleştirmenlerinden tam not almıştır. Filmin yönetmenliğini Robert Zemeckis yaparken filmin senaryosunu Winston Groom ve Eric Roth yazmıştır. Forrest Gump, dram, romantik türünün önemli temsilcilerinden bir tanesidir ve pek çok kişinin favori filmi olmayı başarmış bir yapımdır. Filmin başrolünde herkes tarafından tanınan başarılı oyuncu Tom Hanks bulunuyor. Filmde Hanks’e Gary Sinise ve Robin Wright eşlik ediyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.