Alita: Savaş Meleği – Alita: Battle Angel 2019

Robert Rodriguez’in yönettiği Alita: Savaş Meleği, James Cameron ve Laeta Kalogridis tarafından yazılmıştır. Alita: Savaş Meleği filmi Yukito Kishiro’nun çizgi serisinden 1990’lı yılların Japon manga dizisi Gunnm: Battle Angel Alita’dan sinemaya uyarlanmıştır. Başlangıçta 2003 yılında duyurulan filmin yapımıyla ilgili sorunlar meydana gelmiştir. James Cameron’ın Avatar ve devam filmi ile ilgili çalışmaları nedeniyle art arda ertelenmiştir. Uzun yıllar süren bekleyiş Rodriguez’in Nisan 2016’da Alita: Savaş Meleği‘nin yönetmeni olarak duyurulması ile Troublemaker Stüdyolarında çekilmeye başladı.

26. yüzyılda Cyborglar ve insanların birlikte yaşadığı bir gelecekte, doktor Ido hurdalıkta çalışmaları için kaynak aradığı sırada parçalanmış bir vaziyette bulduğu cyborg’u ölen kızına benzetir. Kızının yerini doldurabilmek adına cyborg’u evine götürüp tamir eder ve ona Alita ismini verir. Hafıza çipi hasar gören Alita eski hayatına dair hiçbir şey hatırlamaz ve bilmediği bir hayata alışmaya çalışırken, doktor Ido onu geçmişinden korumaya çalışmaktadır. Alita’nın en iyi arkadaşı olan Hugo ise onun geçmişini hatırlamasına yardımcı olmak istemektedir. Başını belaya sokmakta geri kalmayan alit şehrin karanlık güçlerini peşine takmıştır. Eşi benzeri görülmemiş dövüş yeteneklerine sahip olduğunu fark eden Alita, dövüştüğü sırada geçmişine dair anılarını tetikleyecektir. Geçmişini yavaş yavaş hatırlamaya başlayan Alita, kim olduğunu ve nereden geldiğini araştırmaya başlayacak. Peşinde ki düşmanlardan ailesini korumak ve şehrin tehlikeli yozlaşmış güçlerden kurtarılması için hayatı pahasına savaşacaktır.

Başlangıç hikayesi ile daha ilk dakikalar merak uyandırmayı başaran sürükleyici, aksiyon dolu ve görsel efektleri çok iyi bir Bilim Kurgu filmi. Şahsen izlerken hayran kaldım konusu vs. çok hoşuma gitti. Filmin devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Bilim Kurgu sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum 🙂

FRAGMAN

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.